2006-01-12

Förberedelser...



Hej igen!

Vi får väl skriva lite idag igen så att vi lär oss hur man administrerar den här sidan. Som ni vet blir det problem med å ä ö när man är utomlands, kanske ar det nagon som vet ett satt att losa det? Just nu har vi börjat lägga upp packningen på vårt bord så det ska vara mer överskådligt, först sista kvällen lägger vi det i väskorna. ( Som i scouterna..)
Överallt dit vi ska är det varmt så det är inte mycket kläder man behöver men det blir en hel del teknikprylar för vår del:
Systemkamera, digitalkamera, videokamera, bärbar dator,strömförvandlingskontaktdonsgrej, ficklampor, batterier, laddare, film, sladdar, knivar, mobiltelefon m.m. samt snorklingsprylar, dykskor, böcker, biljetter, pass och kartor. När man är borta över två månadsskiften gäller det att planera för betalningar av räkningar o.dyl. men som väl är finns det ju bank på internet så vi kan hålla koll på våra pengar.

Om ni tittar på våra länkar så kan vädret i Söderhavet verka mycket regnigt men då ska ni veta att det oftast är korta intensiva skurar som inte varar så länge. Mellan november och april är det den varma och fuktiga tiden då även de tropiska cyklonerna kan dyka upp. Låt oss hoppas vi slipper det denna gång...

Observera att om ni klickar på "view my comlete profile" kan ni skicka e-post till oss. Skickar ni kommentarer kan ni välja att logga in som anonym eller med namn. Vi ska försöka uppdatera sidan ungefär en gång i veckan.

Det var allt för idag. Frid och hälsa!

Till sist en passande dikt av Karin Boye:

Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den mätta dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd-
men det är vägen, som är mödan värd.

Den bästa dagen är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen, där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr.

Stefan och Marianne

PS Dubbelklickar du på bilderna kan du se dem i högre upplösning DS

2006-01-10

Söderhavet 2006


Hej!

Så är det äntligen dags för resan till Tahiti, Fidji och Cooköarna. Lördagen 21 januari lämnar vi Kastrup och vi hoppas ni skall kunna följa oss på denna blog som ibland också kommer att innehålla bilder. Hälsningar till er alla!

Stefan och Marianne

PS Ovanstående bild är tagen på One Foot Island, Cooköarna 1997 DS